2011-12-07 19:27:05• hírek • Szatmar.ro

Látványos meccsen verte a VSK a Trutnovot

Szerda este 87-74-es arányú győzelmet aratott a Szatmárnémeti VSK a Kara Trutnov ellen a Közép-Európa Liga utolsó csoportkörében. Mindez azonban kevés volt a csoportelsőséghez, ehhez pontosan kétszer ekkora különbségű sikerre lett volna szükség.

Bár tulajdonképpen egyik csapat számára sem volt tétje a találkozónak, mivel már korábban bebiztosították továbbjutásukat, mindkét mester a legjobb csapatát küldte pályára. Ennek köszönhetően egy nagy iramú, színvonalas, élvezetes meccs kerekedett ki.

Dan Fleseriu a Claudia Pop, Amra Mehmedic, Annemarie Parau, Melissa Washington, Monica Ivan ötössel kezdett. Rajtuk kívül még Orosz Andrea kapott komolyabb szerepet az összecsapáson, hatuk mellett pedig csak Giurgiu kapott szerepet - közel három percet.

Az első negyed kiegyenlített küzdelmet hozott, mindkét gárda 18 pontig jutott. A második játékrész igazi gálaelőadásra sikeredett, amelyben a VSK meg sem állt 33 pontig (a csehek 21-ig jutottak), ebből egyedül Mehmedic 15-öt vállalt.

Az második félidő ismét szoros negyedeket eredményezett, a VSK előbb egy ponttal elveszítette a harmadik játékrészt, majd kettővel megnyerte a negyediket. Noha kevéssel a vége előtt 79-59-re is vezettek a hazaiak, a vége 87-74 lett.

A csehek ezzel elszenvedték első vereségüket a KEL A csoportjában, ettől függetlenül az már korábban biztos volt, hogy a négyes döntőben a VSK az Arad ellen játssza az elődöntőt január 21-én.

Popék sokat nem pihenhetnek, vasárnap 16 órakor már bajnokin lépnek pályára a Bukaresti Olimpia otthonában, majd kedden szintén a fővárosban a Sportul Studentesc ellen korábban elmaradt csatát vívják meg.

Közép-Európa Liga, 6. forduló
A csoport:
Szatmárnémeti VSK-Kara Trutnov 87:74
(18:18, 33:21, 13:14, 23:21)
A szatmári pontszerzők: Mehmedic 29 (4x3) Pop 19 (1x3), Părău 19, Orosz 8, Washington 8, Ivan 4
Játszott még: Giurgiu.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: